המסע המופלא של אהרוני וגידי

המסע המופלא של אהרוני וגידי

המסע המופלא של אהרוני וגידי
כבר שבע עונות שאהרוני וגידי נוסעים בעולם, חוקרים תרבויות שונות ומשונות דרך העולם הקולינרי
המרהיב והמגוון של כל תרבות במסע ההרפתקני מתובל בהומור.

העונה הראשונה מתרחשת על פני כמעט מחצית הגלובוס, 6,000 ק"מ (!) בניסיון לפתור את
המחלוקת עתיקת היומין בין הסינים לאיטלקים, לגבי מקורה של האיטריה.
הפרקים הם תמהיל של נופים עוצרי נשימה, שיטות ייחודיות של הכנת פסטה, ומפגשים מרתקים עם
עמי האזור. ביחד הם מתוודעים לתרבות המקומית, למאכלים, למוזיקה, ולאורח חיי היום יום. הצופה
יווכח לדעת שהרבה מקומות על דרך המשי כאילו קפאו בזמן אבל הפסטה חיה נושמת ומדהים לגלות
את השפע והגיוון שלה.
עונות שתיים עד חמש, הן מסע מתמשך בעקבות אוכל הרחוב בעולם. במרכז כל פרק עומד מאכל
רחוב אחד, וחומר גלם אחד, שדרכו אנחנו נחשפים לעומקים תרבותיים והיסטוריים.
המסע מתחיל בויאטנם, שם אהרוני וגידי טועמים משלל מאכלי הרחוב, מטיילים בנופים עוצרי
הנשימה ובשדות האורז הרחבים. הם ממשיכים אל הריחות והצבעים של הודו הקסומה, שם הם
מגלים את הדוכנים ברחובות הצפופים, את התבלינים המיוחדים ואת האנשים המרתקים. במרוקו הם
מטיילים בסמטאות ובשווקים הצבעוניים וטועמים מהבישולים המסורתיים, ובבורמה הם מרחיקים עד
מחוזות רחוקים כדי לגלות את הטופו הצהוב.
ביפן הם מסתננים אל המכירה הפומבית הסגורה של דגי הטונה בשוק סקיג'י, מגיעים לפיאסטות
הנידחות והמוזרות ביותר במקסיקו, משחזרים את המסע מהסרט "אפוקליפסה עכשיו" משפך
המקונג אל מעבה הג'ונגלים של קמבודיה, אוספים תפוחי אדמה עם בני שבט האינקה בפסגות
הגבוהות של האנדים הפרואנים, ועוד הרפתקאות רבות.
העונה השישית היא מסע מסביב לאגן הים התיכון, בעקבות המונח המתעתע "מטבח ים תיכוני".
המסע, שמציג את האזור בו אנו נטועים באור חדש ומפתיע, מתחיל בעיר טנג'יר שבמרוקו, מול מיצרי
גיברלטר, ומסתיים בדיוק באותה נקודה, בגיברלטר שבספרד, מעברו השני של המיצר. בדרך גידי
ואהרוני מבלים עם רועים בסרדיניה, חוקרים את הכפרים הנטושים ביוון, מגלים את אלבניה הקסומה
והנסתרת, אוכלים במסעדות עילית בריווירה הצרפתית וחולקים פאיאה עם כפר שלם בספרד.
העונה השביעית, הנערכת בימים אלו, היא מסע בארצות הברית, מחוף אל חוף. המסע מתחיל בחוף
המזרחי, בקייפ קוד, עובר בניו-יורק, פילדלפיה, אינדיאנה, אוהיו, דרום דקוטה, יוטה נאוודה
וקליפורניה.
למסע שלושה צירים עיקריים – הציר הראשון הוא האוכל של המהגים – הפיצה של שיקגו, ההמבורגר
הראשון בארה"ב, האוכל הסיני של סן פרניססקו, האוכל המקסיקני ועוד
הציר השני הוא סיפור בשר הבקר – הקאובויז שהיו החלוצים האמריקאים.
הציר השלישי הוא סיפורה של תעשיית המזון האמריקאית מול תנועת הנגד שקמה לה – מהחווה
לשולחן.
בדרך, גידי ואהרוני פוגשים בוקרים אמיתיים, ציידים, חוואי תירס, משפחה המתכוננת לסוף העולם,
ועוד.